22 Mayıs 2009

HASTANEDE 3 GÜN

Küçük adamın hasta olduğunu yazmıştım buraya.
Geçen hafta perşembe günü başlayan 39,5 derece ateş ve ishal.
Ertesi gün eklenen burun akıntısı.
Halsizlik, iştahsızlık ve kafasını koyduğu yerde yatma durumları 2 günde sarmıştı küçük adamı.
Pazar günü kakasında kanlı mukus görünce tahlile götürdük. Güzel ülkemin güzel özel ve devlet hastaneleri sağolsunlar çok basit bir testi hafta sonu çalışmıyorlarmış. O halde geçen bir pazar günü daha eklenince küçük adam ishalden dolayı süzülmüş, susuz kalmış, bitkin bir halde 3 gün geçirmiş oldu.
Pazartesi hastanedeydik. Kakasında kan olması, lökosit olması ve ishal nedeniyle gelişen su kaybıyla hastaneye yattık.
18 Mayıs 2009 (1)
Sıvı takviyesi, testler ve lökosit nedeniyle antibiyotik başlandı. Günde 10-12 defa kaka yapıyordu. İlk gün biraz sıkıntılıydı. Sonra yavaş yavaş birşeyler yemeye başladı küçük adam, hareketlendi, canlandı. Hala eski haline dönmemişti ki dün üstüne bir de öksürük eklendi. hem de sekresyonlu bir öksürük. Bronşları dolmuş, ventolin başlandı. Hastalığın başlangıcındaki gribal belirtiler geçmişti ki meğer gizlenmiş ve biz ishalle uğraşırken o ciğerlere doğru seyre geçmiş.
20 Mayıs 2009 (1)
2. gün, benim telefonda konuşmamı taklit ediyor
21 Mayıs 2009 (3)
Taburcu olmadan biraz önce, hemşire ablamızla
21 Mayıs 2009 (5)
Keyfi yerine gelen küçük adamı, çıkışı bekliyor
20 Mayıs 2009 (5)
Taburcu olurken faturayı hafifletme çabalarımız bu da :))
Tarucu olup eve geldik ama küçük adamın öksürüğü devam ediyor. Ayrıca kreşe başladı artık ve bu hastalık ta kreşin bize karşılama töreniydi sanırım. Şimdi bu halde kreşe nasıl götüereceğim ben bunu?
Ayrıca kreşe ilk başladığında yazmıştım ya, pek keyifli diye. Keşke dilimi ısırsaymışım. İlk gün pek keyifli olan küçük adam 2. günden itibaren sürekli ağlayarak kucaktan inmeyen çocuk modundaydı. Kapıda, camda "anneee, aneee" diye yolumu gözlemiş. Kapının yakınından ayrılmamış vs.
Öğretmenleri dedi ki, ilk gün ağlamayan çocuk pek makbul değilmiş. Sonradan alışmaları daha zor olurmuş Onlar'ın.
Umarım bizimki böyle olmaz.
Son durumunuz nedir diyenlere cevap:
İshal ve ateş kesildi, öksürük devam. Küçük adam sürekli ağlayan, beni bir dakika rahat bırakmayan, ne istediğini bilmeyen, istediği herşeyi ağlayarak anlatan, anlamadığımız için sinirlenen ve daha çok ağlayan, O ağladıkça annesinin gücü azalan, yorgunluktan ne yapacağını bilemeyen bir durumdayız.
Umarım çabucak atlatırız bu evreyi, kreşe uyum da kolay olur ve ben de derin bir nefes çekerim.
Hayal gibi

3 yorum:

aysencifci dedi ki...

Ah yavrum benim kıyamama ona:(( Asıl siz nasıl kahroluyorsunuz sadece yavrusu hastalanan anneler bilir. Allah küçük prense ACİL VE TAM ŞİFALAR, size de DAYANMA GÜCÜ versin...
Keşke yavrularımız hiç hastalanmasa..
Tekrar tekrar geçmiş olsun.

Beken-Ali dedi ki...

Sevgili Aysen,
Çok teşekkür ederim.
Allah tüm çocuklara sağlık versin, acu yaşatmasın Onlar'a...
Hiçbir anneyi de çocuğu karşısında çaresiz bırakmasın

ALP-DAMLA dedi ki...

SELAM. BEN UZUN SÜREDİR ALP İLE YALNIZ KALDIĞIM İÇİN İNTERNETE GİRME FIRSATIM HİÇ YOK. BABAMIZ BATMAN DA VE EŞ DURUMUMUZ KABUL OLMADI. ARLIKTAN İTİBAREN ÖĞR. GÖREVLİSİ EŞ DURUMU KALKMIŞ. ALP GÜNDÜZ BAKICI İLE AKŞAM DA BENLE. ÇOK YORULUYORUM HALİYLE.. BUGÜN HASTANEDE SİTEYE GİRDİM UZUN SÜRE SONRA. ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. ÇOK ÜZÜLDÜM. ALP DE KREŞE 3 GÜN GİTTİ. PEŞİNE 1 AY BOYUNCA İSHAL VE OTİT OLDU. KREŞTEN ALDIK BU SEBEPLE. BİZ DE 20 KERE FALAN KAKA YAPIYORDUK. ÇOK SİNİRLERİM BOZULMUŞTU. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN KONSEYE GİRMEM LAZIM .. BOŞ KALINCA SİTEYİ DAHA DETAYLI OKUYACAĞIM. ÖPÜYORUZ..