29 Aralık 2008

ARSIZLIK

Arsızlık günlük yaşamımızda çok karşılaştığımız bir durumdur. Ama çoğu sınırlarını bilir bunun. Bazı şeylerde özellikle yapılmaz. Çocuklarımız konusu mesela. Hem de biri kaybedilmiş olan çocuğun da bulunduğu bir platformda arsızlık yapılmaz.
Son günlerde bloguma arsızlık boyutunda mesajlar geliyor. Sanal ortamı kullanan insanların her görüntüye kolayca ulaştığı düşünülürse kabanlı-pantalonlu fotolara bakıp da arsızlık yapması abes oluyor. İstediği her görüntüye internette ulaşabilecekken bunun yapılmasına tahammül edemedim.
Bu blogu yaparken düşüncem hastanede ölüm-kalım savaşı veren yavrularımı göremeyenlere göstermek, kendime biraz moral depolamaktı. Sonradan Candaş'a bırakabileceğim güzel bir hediye olarak da beni mutlu eden birşey oldu.
Burada Candaş'ın herşeyini yazıyorum: Gelişimini, yazamazlıklarını, hastalıklarını vs vs. Premature bebekler için gelişim takibinin ne kadar önemli olduğunu arsızların bilmesini beklemiyorum tabii. Blog sayesinde birçok premature bebek ailesiyle de tanıştım. Çoğu zaman tecrübelerimizden faydalandılar, biz de tecrübelilerden faydalandık.
Son günlerde mesaj yazan kişiler blogun ana sayfasındaki chat-boxu kapatmama sebep oldu.
Bu mesajları yazan kişiler blogdaki yazılardan tek kelime dahi okumuyor eminim ki. Gerçi okusa da kapasiteleri arsızlıklarını önleyecek boyutta mıdır o da ayrı bir konu.
Ben burada yazılarımı yazmaya devam edeceğim. Arsızlar da umarım kendilerine uygun yerlerde yaparlar arsızlıklarını.

10 yorum:

YAMAN EFE dedi ki...

Merhabalar,yazdıklarınız konusunda çok haklısınız(arsızlık yani)İnsanların duygularından bihaber yaşayan insanlar.Bu arada bloğunuzu ziyaret edip yazdıklarınızı okuma fırsatım oldu.Umarım yanlış anlamazsınız.Küçük adamınızı bizim için çok öpün,Maşallah ona...

Adsız dedi ki...

merak ettik vallahi. nasıl yaılar yazmışlardı. arada bize de oluyor da direk siliyorum ama sinir bozucu tabiki

Beken-Ali dedi ki...

Sevgili Yaman Efe,
Tabii ki rahatsız olmadım ziyaretinizden. Benim lafım bloga, yazılara bakmadan kendi arenasını oluşturanlara.
Damlacım şöyle şeyler vardı chat boxda:
"Böyle çirkin bir çocuğa Candaş ismimi konur? Sen kasap annesin? Bu çocuğu kaçırsak para eder mi? Anası da ayrı tatlı vs" şeklindeydi. Chat boxu kaldırdım ama bu arsızların bakışını ve düşüncelerini de kaldıracak bir yol var mıdır acaba?

Adsız dedi ki...

Boşver güzel annem,
Muhatap bile olman hata. Zaman ayırıp yazı bile yazma bu konuda bence. Dünyanın en güzel çocuğunu gözlerinden öperim.

Beken-Ali dedi ki...

Haklısın aslında Denizcim. Aslında lafım onlardan çok ziyaretçilerime, arkadaşlarıma idi. Onları da bilgilendirmekti... Tabii ki bir de kendimi rahatlatmak içindi.
Ben de öptüm senin muhteşem ikiliyi

Adsız dedi ki...

sitemizi ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.ikinci bebek bizi mutlu etti.şimdilik Ada bey de mutlu.umarım hep böyle olur....

Beken-Ali dedi ki...

Tontisada,
Sitenizi surekli takip ediyorum aslinda ama yorum ozurluyum.
Mutlu yillar

Adsız dedi ki...

yani dediğin kadar varmış. bir ara bizim blogcudaki chatbox a da sakıncalı sitelerin ismi yazılıp duruyordu. üzerine tıklayınca garip garip sitelere giriyordun. ama tabiki sinir bozucu. neyseki kimse farketmemiş yazılanları sanırım. terbiyesizler..allah allah..

Adsız dedi ki...

Ah Gülay'cım ya, yazdıklarını okuyunca kanım dondu. Böyle duygusuz ve senin kibar deyiminle "arsız" insanların varlığını düşündükçe bazen çok korkuyorum bu çocukları büyütmekten. Ama sonra düşünüyorum ve buluyorum sebebi bu insanlar o kadar sevgisiz o kadar yanlız büyümüş olmalılar ki değer kıymek sevgi kırıntısı yok içlerinde. Sen de boşverrr de ve geç. E hadi ama bu arada bize bir gelsen diyorum :)

Beken-Ali dedi ki...

Sevgili Damla-Başak,
Bu arsızları önemsemeden devam etmek lazım aslında. Tepki göstererek onlara prim veriyorum sanırım.
Sevgili Sardunya www.sardunya.blogspot.com yazmıştı blogunda geçenlerde.
Bir sürü çocuk blogu var, hepsi çocuklarını çok seven anne-babalar tarafından hazırlanan bloglar. Çocuklarını nasıl yetiştirdiklerii, nasıl sevdiklerini vs anlatıyorlar. Peki bu kadar vahşeti yapan insanları kim yetiştiriyor? (akımda kalanlar bunlar)
Bu yazı çok hoşuma gitmişti benim. Hele ensest ilşkiler filan...düşüncesi bile inanılmaz.
Bu kadar kötü olay yaşanırken insanların benim blogumdaki fotolara bakıp birşeyler yazması çok da abuk gelmemeli belki de...
Neyse tatsız konular oldu.
İyi geceler herkese.